مترجم: رزیتا ملکی‌زاده
منبع:راسخون




 

خشکی پوست در اطراف بینی ممکن است به دلیل شرایط آب و هوایی سخت بوده، و یا می‌تواند نشانه‌ای از یک مشکل پزشکی تشخیص داده نشده باشد. از علت به وجود آورنده‌ی این وضعیت و کاری که شما می‌توانید در این مورد انجام دهید، مطلع شوید.
زمانی که زمستان از راه می‌رسد، با خود مشکلات مداومی از خشکی پوست ـ خشکی دستان، خشکی پاها و خشکی پوست اطراف بینی، دهان و سرتاسر صورت را به ارمغان می‌آورد. با این حال، علل خشکی پوست اطراف بینی، حتی جدای قرار داشتن در فصل زمستان بسیار زیاد هستند. شایع‌ترین علت آن، قرار گرفتن در معرض شرایط زیست محیطی با حرارت بالا و رطوبت کم می‌باشد. علاوه بر این، خشکی پوست همچنین می‌تواند در نتیجه وجود آلرژی، آکنه و چندین مشکل پوستی باشد.

مقصران این وضعیت

خارش زمستانی
آب و هوای سرد شدیداً به پوست آسیب می‌رساند. به این دلیل که رطوبت پوستتان از بین می‌رود، بیشتر مستعد خشکی و خارش می‌شود. به منظور از بین بردن این مشکل، به هیچ وجه صورت خود را بیش از حد نشویید و یا آن را با آب داغ نشویید. هنگامی که می‌خواهید برای زمستان صابونی را انتخاب کنید، حتماً نمونه‌ای را برگزینید که ملایم و مهربان با پوستتان باشد. حتی می‌توانید بجای صابون، از صورت شوی استفاده کنید، این محصولات معمولاً ملایم‌تر بوده و مخصوصاً جهت محافظت از پوست ظریف صورتتان اختصاص یافته‌اند. همچنین فراموش نکنید که صورت خود را هر روز با یک کرم مناسب زمستان مرطوب سازید.

پسوریازیس صورت

پسوریازیس یک بیماری غیر مسری و البته مزمن است که منجر به ایجاد پوسته پوسته‌ی قرمز بر روی پوست می‌شود. پسوریازیس صورت یک علت شایع پوسته پوسته‌های صدفی و جوشهای خارش‌‌دار اطراف بینی است. داروهای استروئیدی موضعی مانند کرم هیدروکورتیزون معمولا به اثبات رسیده است که در درمان پسوریازیس صورت مؤثر می‌باشند. فرم خفیفی از درماتیت سبورئیک نیز ممکن است موجب پوسته پوسته شدن پوست اطراف بینی شود.

کم شدن آب بدن

این وضعیت متداول‌ترین و اصلی‌ترین دلیل ظهور خشکی پوست صورت است. کراتین موجود در پوست به منظور حفظ نرمی و سلامتی آن به آب نیاز دارد. با این حال چنانچه رطوبت پوست صورت از بین برود، این کراتین سخت شده و موجب کشیدگی و خشکی پوست صورت می‌شود. کم شدن آب بدن موجب فروپاشی کراتین شده و در نتیجه پوست اطراف بینی خشک و پوسته پوسته می‌شود. چرا بینی؟ ساده است، به این دلیل که سطح این ناحیه کوچک است و از این رو تأثیر کم شدن آب بدن بیشتر در اطراف بینی برجسته‌تر خواهد بود.

محصولات مراقبت پوست

یکی از دلایل این خشکی، می‌تواند بسیاری از محصولاتی باشد که در حقیقت به منظور محافظت از صورت شما در نظر گرفته شده‌اند! وجود مواد شیمیایی ناملایم در محصولات مراقبتی پوست، خصوصاً در صابون‌ها و پاک کننده‌های صورت می‌توانند منجر به از دست رفتن رطوبت طبیعی پوست شوند. بنابراین توصیه می‌شود از صابون استفاده نکرده و بجای آن کرم‌های پاک کننده‌ی حاوی گلیسیرین را، به ویژه در آب و هوای خشک (مانند تابستان و زمستان) مورد استفاده قرار دهید. علاوه بر این، هنگام شستن صورت، مطمئن شوید که تمام صابون را از روی صورت خود پاک کرده باشید، به این دلیل که موجب تکه‌های خشک پوست بر روی صورت می‌شود.
غیر از این مشکلات، خشکی پوست اطراف بینی همچنین می‌تواند در نتیجه‌ی قرار گرفتن در معرض عوامل محیطی مانند خورشید و سرمای شدید باشد. آلرژی یا سرماخوردگی و عفونت سینوس ممکن است منجر به پوسته پوسته شدن پوست و خشکی پوست اطراف حفره‌های بینی شود. در این حالت، پاک کردن مکرر بینی به منظور تمیز نگاه داشتن آن می‌تواند به خشکی پوست اطراف بینی بیانجامد. اگر با آن مشکل دارید، حتماً از دستمال کاغذی یا دستمال بسیار نرم برای پاک کردن بینی خود استفاده کنید. همچنین بینی خود را صرفاً با دستمال معمولی یا دستمال کاغذی پاک نکنید؛ در عوض فین کرده و آن را با آب تمیز کنید، و سپس بینی خود را با دستمال پاک کنید. به این ترتیب پوست اطراف بینی شما بیش از حد خشک نخواهد شد.

اقدامات خود مراقبتی

• بدن خود را هیدراته یا آبدار نگه دارید. نوشیدن شش تا هشت لیوان آب در روز به از بین بردن مشکل خشکی پوست به طور کلی، چه خشکی دست، پا و یا پوست صورت‌تان کمک می‌کند.
• داشتن استرس و کمبود خواب همچنین می‌تواند موجب کنده و پوسته پوسته شدن پوست اطراف بینی‌تان گردد. انجام مدیتیشن و تمرینات سبک ورزشی می‌تواند به حل این مشکل کمک کند.
• اگر پوست خشکی دارید که به صورت پوسته پوسته است، آنگاه ممکن است موجب به وجود آمدن دانه‌های سر سیاه و لکه‌های سیاه ‌شود به این دلیل که سلولهای مرده منافذ پوستتان را مسدود می‌سازند. لایه برداری منظم پوست به جهت دور ساختن خشکی آن ضرورت دارد. کرم لایه بردار صورت، لیف حمام و یا حتی یک پارچه خیس می‌توانند به از بین بردن پوست مرده‌ی بینی شما کمک کنند.
• اگر پوست خشکی دارید، پس باید آن را مرطوب نگه دارید. کرم‌های پوست غنی از ویتامین E و مرطوب کننده‌های طبیعی مانند آلوئه ورا و روغن زیتون می‌توانند به کاهش خشکی و پوسته پوسته شدن پوست کمک کنند.
• صورت خود را با آب ولرم و پاک کننده‌های ملایم به جای صابون‌های قوی و ناملایم بشویید.
علاوه بر این، از لوازم آرایشی و بهداشتی و سایر محصولاتی که مخصوص نوع پوست‌تان است، استفاده کنید. در صورت مشاهده‌ی مشکلات خشکی پوست مداوم در اطراف بینی، علی رغم انجام این اقدامات، بایستی با یک متخصص پوست جهت انجام توصیه‌های مناسب مشورت نمایید.
سلب مسئولیت: اطلاعات ارائه شده در این مقاله صرفاً جنبه‌ی آموزشی داشته و نبایستی به منظور جایگزین توصیه‌های پزشک متخصص در نظر گرفته شود.